Tarihçe

Okulumuz adını Mustafa Paşa İlkokulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nden almıştır. Eğitim – Öğretim 1978’te başlamıştır.  

1994-1995 yılında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan ikinci bina 8 derslikle eğitime açılmıştır. Zorunlu eğitimin sekiz sene olmasıyla, okulun adı “Mustafa Paşa İlköğretim Okulu” olarak değişmiştir.

 

2008-2009 yılında M.E.B. tarafından yapılan yatırımla okulumuz 32 derslikli bir yapıya kavuşturulmuştur. 2009-2010 eğitim-öğretim yılında 1497 öğrenci, eğitim öğretim görmektedir. 150 Öğrenci ise okul öncesi eğitim hizmetini almaktadır.

 

Okulumuzda şu anda, 1 müdür, 1 müdür baş yardımcısı, 1 müdür yardımcısı, 34 branş öğretmeni görev yapmaktadır. Ayrıca okulumuzda 1 memur, 1 güvenlik görevlisi ve 4yardımcı hizmetli görev yapmaktadır.

Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda milli ve manevi değerlere bağlı, fikri hür, irfanı hür, kendisini geliştirebilen, araştırmacı, sorgulayıcı, paylaşımcı, süreç sonunda paydaşları mutlu edecek, toplumsal olaylara çözüm üreten, çevreye duyarlı bireyler yetiştirmektir.

 

Çevremizde ve ilçemizde sosyal, kültürel ve akademik başarısı ile örnek gösterilen, vereceği eğitim-öğretimle ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasına katkıda bulunabilecek lider bir kurum olmaktır.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi